Un brindis per tothom.
Els que escriguem aquest text perteneixem al Curs de Sumilleria del CDT Denia 2017/18 i son tots persones dedicades al hostaltge profesionalment.

En conjunt dediquem aquestes paraules al enriquiment de la cultura del vi de la Marina. La nostra Marina Alta, és un lloc màgic i únic, amb clima excepcional, amb una mar tranquil•la i unes muntanyes poderoses, una terra tan fèrtil, tan singular, que es recompon, es restaura, es repara i es recupera de totes les maldats que li fem els seus habitants, una i altra vegada, mostrant lo rica i generosa que es.
Les nostres matèries primeres, el nostre microclima, la nostra terra ens ha portat a cada un de nosaltres on estem hui, al turisme, a la gastronomia, a la viticultura.
La Marina Alta, es un terroir únic d´Europa, en el que el la planta del moscatell pot expressar-se amb totes les seues qualitats, on prospera.
No ho diguem nosaltres, ja ho sabien els íbers de l´alt de Benimaquia al segle VI abans de Crist, els romans de la vila de l´Almadrava, els pirates anglesos que ens furtaven el fondillón del port de Dénia, ho sabia Alejandro Dumas i ho va escriure al seu llibre el Conde de Montecristo i ho sabia el botànic Cavanilles, el mes expert en l´agronomia valenciana.
La Moscatel es la varietat de raïm blanca per Excel.lencia de la Marina Alta. Al seu comportament , tan sols es comparable amb la Riesling del Mosela i la Chardonnay de la Borgoña.
Auneix totes les caracteristiques necesaries per a potenciar al seu us i sostenibilizar al mercat local.
La seua adaptacio histórica abans comentada, amb la seua genética única la fa diferenciarse de totes les demes, en aquestos moments de globalitzacio es un punt molt important a tindre amb compte.
Hi ha que obrir el nostre pensament per que tant els productors se ho creguen, com als que estem treballant a prescriptors del vi als restaurants i tendes( Sumillers, cambrers, tenders, etc) pugam tocar el cor dels consumidors finals, tan necesitats dels nostres productes, de la nostra terra, com son la Moscatel i la Giro.
Els turistes que arriben a la nostra terra, venen desitjosos de tastar novetats, i volen probar productes d´aon van.
Els que som de la terreta, i estem bén rebe adaptats al nostre vi, volem beure vi de nostre, i si es de Qualitat millor. Hui ja hi han productes fets amb Moscatel i Giro de molta Qualitat. Anem a donar valor al nostre Vi de una vegada, Xe.
Tambe voldria dedicar unes paraules als que trobe com un escalafo molt important en aquesta cadena: Les autoritats locals. Ells tenen que fer les celebracions i festejos amb el nostre Vi.
Els nostres vins deuen de estar a totes les cartes dels millors. Mitjans i xicotets restaurants I tendes, en un tant per cent majoritari, perque aixi creem identitat i diferenciacio.
El equip de Sumillers del CDT Denia els desitja de tot cor que es recorden en el aquest mon tan estresant, que fa molt de be el parar-se davant de un bon vi i ajuda prou al cor per llevar-li pessars i malestar.

Salut i un brindis per la vostra amistat.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.